Juniorkommitéen

På Nicklastorp bedriver vi en aktiv juniorverksamhet med många juniorer i träning, från 6 år och uppåt.

Vår målsättning med verksamheten är att det skall vara roligt att spela golf oavsett om man enbart spelar för att det är kul eller om Europatouren lockar!
Alla hittar vi vår egen nivå.

Börja spela golf som junior!
Hur går det till att börja spela golf egentligen? Många tror tyvärr att det är väldigt svårt att spela golf med alla regler, men i själva verket så lär man sig det väldigt fort när man spelar på banan med faddrar, föräldrar, kompisar o.s.v. Det är som vilken sport som helst innan man blir lite varm i kläderna.

Knatte/yngre junior!
Som knatte (6-10 år) eller yngre junior (10-13år) så börjar man ofta med att testa på golfen genom att vara med i juniorträningen något år i sin åldersgrupp. Här lär man känna andra spelare och har kul tillsammans på golfbanan. Tillsammans med gruppen får man spela och självklart ha roligt på puttinggreen/driving range/banan. När man sedan är redo/mogen så hoppar man på en nybörjarkurs där man får lära sig ännu mer om golfsvingen och hur spelet går till.

Äldre junior!
Som äldre junior så känner man oftast snabbare om man vill börja spela golf på riktigt och denna åldersgrupp brukar hoppa på en nybörjarkurs ganska tidigt. Därefter så hänger man på en juniorträningsgrupp för att umgås med andra juniorer för att träna och spela tillsammans.

Har ni frågor eller funderingar kan ni höra av er till Erik Braun på 0455-13454 eller till erik.braun@nigk.se


Besök gärna vår facebooksida för lite mer inspiration och en liten inblick i vad vi gör på våra träningar/läger/tävlingar!

Det är på Nicklastorp det händer!